Käytössämme on liikkuva kalusto! Tulemme paikan päälle ja optimointi hoituu 24/7! Soita heti 040 0472 672

Moottorin optimointi

Moottorin optimointi raskaaseen kalustoon varsinais-suomesta käsin.

Mitä on moottorin optimointi?

Moottorin optimoinnissa autojen tai työkoneiden tehdasasetuksia muokataan. Lisätään moottorille menevää polttoaineen ja ilmanmäärää alkuperäistä tarkemmalla suhteella juuri kulloisenkin käyttötarkoituksen mukaan oikealle (asiakkaan haluamalle) kierrosalueelle. Hyötysuhteen parantuessa kulutus useimmiten laskee ja ympäristökuormitus pienenee.

Nykyaikaisissa moottoreissa parannetulla ohjelmalla korvataan aikaisempi moottorin toimintaa ohjaava ohjelma. Ohjelman muutos tehdään suoraan moottorin ohjainlaitteeseen (ecuun).

Vanhoina termeinä olevat: lastutus, zippaus… ym. ovat vastaavia, mutta tehtynä eri tavalla eikä aina kohdistu suoraan ohjainyksikköön suoranaisesti tehtäväksi.

Moottorin optimoinnilla jylhät maisematietkin muuttuvat tasaisemmiksi.

Moottorinoptimoinnissa valjastetaan moottorissa olevat potentiaaliset voimaresurssit käyttöön. Väännöt asetetaan asiakkaan toiveiden ja käyttötarpeen mukaan tarvittaville kierrosalueille. Raskaassa kalustossa on monenlaista välitystä ja ajotehtävät pitkästä linjasta jakeluajoon. Tällöin koneen alkuperäinen ohjelma ei varmastikaan ole kaikille optimaalinen, jolloin me astumme kuvaan ja teemme ohjelmasta toiveiden mukaisen.

Moottorinoptimoinnilla pellot tasoittuvat ja pintakovettuu, Urakkavauhti säilyy ja illaksi emännän viereen…

Peltotöissä lautasmuokkain tai äes tarvitsevat hieman vauhtia, moottorinoptimoinnilla saadaan väännöt alemmaksi, kuin tehtaalta tulleella ohjelmalla. Työt saa tehtyä pienemmillä moottorin kierroksilla, jolloin kulutus ja ympäristökuormitus pienenevät. Vastaavasti moottorin käyttöikä pitenee, kun ei tarvitse konetta huudattaa jatkuvasti punaisena.

Toisaalta mikäli tarvitaan moottorissa voimaa pitää kierrokset ylhäällä esim. haketettaessa tai vaikkapa leikkuupuimurissa. Sellaiseen käyttöön voidaan tehdä ohjelma, jossa normaalikäyttöön jätetään alkuperäiset säädöt ja lisätäänkin reilusti vääntöä vaikkapa 2000 kierrokseen.

Lähes kaikki traktorit ja työkoneet saadaan säädettyä ilman ohjainyksikön irroittamista ja avaamista:

Esimerkiksi:

Perkinsin ja Sisun koneella varustetut Massey Fergusonit, John Deeren uudet R-sarjalaiset (5R-9R) voidaan optimoida väylästä.

Myös Mercedeksen koneella (Temic ecu) varustetut Claas -puimurit voidaan optimoida suoraan väylästä, Sampo -puimurit suoraan ohjainlaitteen kyljestä, ilman ohjainlaitteen irroittamista.

Referenssit

Säädön tekijästä tietoa

Ota yhteyttä

  Merkki/malli/vuosimalli *
  Nimi *
  Puhelin *
  sähköposti *
  Viesti
   

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

  Olkoonpa tarpeenne millainen tahansa, otamme haasteen vastaan.